Down شدن سایت به چه معناست؟
خدمات طراحی سایت و برنامه نویسی انواع پلتفرم ، اپلیکیشن در شمال کشور با سابقه درخشان از سال 1385 بصورت حرفه ای
Down شدن سایت به چه معناست؟
Down شدن یک وب سایت زمانی اتفاق می افتد که وب سایت برای کاربران غیرقابل دسترس باشد و یا آن طور که باید، کار نکند. البته Down شدن سایت، در هر وب سایتی با توجه به عملکرد آن می تواند متفاوت باشد. برای مثال، در یک سایت پخش آنلاین ویدیو، از کار افتادن کنترلها می تواند به معنای خرابی آن سایت باشد.
دلایل مختلفی برای Down شدن سایت وجود دارد. این دلایل می تواند نرم افزاری، سخت افزاری و یا حتی انسانی باشد.
Down شدن سایت، اتفاقی است که برای هر وب سایتی می افتد و کاملا اجتناب ناپذیر است، چرا که یک وب سایت با مجموعه ای از سیستم های سخت افزاری و نرم افزاری کار می کند و یک خطای کوچک در این سیستم ها می توان باعث از کار افتادن سایت شود.
به طور معمول، Down شدن وب سایت به دو صورت اتفاق می افتد:
- حالت اول زمانی است که بازدیدکنندگان نتوانند به کل وب سایت دسترسی داشته باشند، که به آن خرابی کامل و یا Full downtime می گویند.
- حالت دوم زمانی است که سایت در بارگذاری برخی از صفحات مشکل داشته باشد که به آن خرابی جزئی و یا Partial downtime گفته می شود.
چرا Down شدن سایت مسئله مهمی است؟
همانطور که گفته شد Down شدن سایت در تمامی وب سایت ها اتفاق می افتد اما اگر به صورت مداوم تکرار شود، باید کمی نگران شد! چرا که Down شدن مکرر سایت می تواند عواقب جبران ناپذیری را داشته باشد. به عنوان مثال، در یک وب سایت فروشگاهی، با Down شدن سایت، علاوه بر اینکه آمار بازدیدکنندگان کاهش می یابد، مشتریان فعلی نیز سایت را ترک می کنند و از وب سایت رقیبان شما بازدید می کنند.
به صورت خلاصه مشکلاتی که بعد از Down شدن سایت رخ می دهد، عبارتند از:
- افزایش مشتریان ناراضی از وب سایت و خدمات
- صدمه دیدن اعتبار تجاری وب سایت
- کاهش رتبه سایت در موتورهای جستجو
- از دست دادن مشتریان بالقوه و فعلی
- کاهش درآمد
دلایل اصلی Down شدن سایت
اشکالات سخت افزاری
اولین عاملی که پس از خرابی وب سایت باید در نظر گرفته شود، سخت افزار است. اشکالات سخت افزاری دلیل بیش از ۵۵ درصد از خرابی های وب سایت است.
سرورها بخش کلیدی زیرساخت وب سایت هستند و هر گونه اختلال در سرورها و یا سخت افزارهای مربوط به آن می تواند منجر به Downشدن سایت شود. با این حال، از کار افتادن سرور قابل پیش بینی نیست، به همین دلیل باید از هاستی استفاده کنید که اولا به روز باشد و دوما دارای سرورهای پشتیبان و تجهیزاتی باشند که در صورت خرابی سرور اصلی، وب سایت همچنان فعال باشد.
مشکلات DNS
سیستم نام دامنه (DNS) سیستمی است که نام دامنه را به آدرس IP ترجمه می کند. مشکلات جزئی در DNS، مانند غلط املایی، می تواند مانع از بارگذاری وب سایت شود، حتی اگر هاست و سایر زیرساخت ها به خوبی کار کند.
اگر به طور مکرر با مشکلات DNS مواجه هستید، باید به دنبال ارتقا هاست DNS خود باشید. بسیاری از شرکت های ارائه دهنده خدمات هاستینگ، خدمات DNS را در نیز ارائه می دهند. با ارتقا سیستم DNS ویژگی های امنیتی پیشرفته، سرورهای سریع تر و بسیاری از امکانات دیگر ب شما داده می شود و محافظت بیشتری در برابر خرابی های آینده خواهد داشت.
مشکلات CMS
سیستم مدیریت محتوا (CMS)، طراحی و ساخت وب سایت و انتشار محتوا را ساده تر می کند. معمولا در CMS ها از پلاگین ها، تم ها و ابزارهای دیگری که قابلیت های خاصی را به سایت اضافه می کند استفاده می شود. متاسفانه ناسازگاری برخی از این موارد با یک دیگر می تواند باعث خرابی سایت یا Downشدن سایت شود.
به عنوان مثال، هنگامی که تم سایت را به روز می کنید، این نسخه جدید باید با CMS و سرور شما سازگار باشد. در غیر این صورت، می تواند باعث خرابی وب سایت شود.
برای این که از مشکلات CMS جلوگیری کنیم، دو راه وجود دارد. راه اول این است که از تم ها و افزونه های قدیمی خودداری کنید و افزونه ها و تم ها را از منابع قابل اعتماد تهیه کنید.
راه دوم این است که، به طور منظم از وب سایت خود نسخه پشتیبان یا بک آپ تهیه کنید. تا اگر مشکلی برای سایت پیش آمد بتوانید از نسخه پشتیبان استفاده کنید.
خطای برنامه نویسی و انسانی
انسان ها مسئول مدیریت و نگهداری از وب سرورها هستند. بر اساس آمار، بیش از ۴٠ درصد از دلایل خرابی سایت، خطاهای انسانی هستند. خطاهایی مانند:
- قطع کردن تصادفی سیم هنگام کار با سرور
- مدیریت نادرست سرورها
- بی دقتی یا بررسی کد نادرست
یکی دیگر از خطاهای رایج انسانی که باعث Down شدن سایت می شود، خطاهای کدنویسی است. وبسایتها با هزاران خط کد کار میکنند، به این معنی که حتی یک کاما نادرست میتواند باعث خرابی سایت شود.
هیچ راهی برای جلوگیری از خطاهای انسانی وجود ندارد، اما می توان آن ها را به حداقل رساند.
ورود ترافیک بیش از حد به سایت
اگر وب سایت از سرورهای اشتراکی (Shared hosting) استفاده کند، زمانی که ترافیک بالایی وارد وب سایت های موجود در آن هاست اشتراکی شود، تاثیرش را روی سایت های همسایه نیز خواهد گذاشت و می تواند سایت را از کار بیندازد. البته گاهی اوقات نیز ممکن است در مواقع خاصی مانند، تخفیفات فصلی، سایت با ورود ترافیک بیش از حد به سایت مواجه شود و اصطلاحا Down شود.
حمله DDoS
حملات DDoS یا Distributed Denial of Service زمانی اتفاق میافتد که حجم ترافیک بالایی توسط هکرها وارد وب سایت شده و آن را از دسترس خارج می کند. هکرها با افزایش حجم ترافیک و اشغال پهنای باند و منابع سرور، باعث از کار افتادن سایت میشوند. بنابراین، اگر پروتکل های امنیتی سایت بالا نباشد، به شدت در برابر این حملات آسیب پذیر خواهد بود
پیشنهاد روش هایی برای جلوگیری از Down شدن سایت
استفاده از CDN
شبکه های CDN (Content Delivery Networks) به عنوان لایه ای میان سرور و کاربران استفاده می شوند که سرعت و سهولت دسترسی به سایت را افزایش می دهند. CDN شبکهای از سرورهای کَش را در مکانهای مختلف در سراسر جهان به کار میگیرد که نسخهای از محتوای سایت را در آن ها ذخیره کند تا کاربران بتوانند با سرعت بالاتری به سایت دسترسی داشته باشند.
به این ترتیب، CDN به عنوان یک بافر عمل می کند که می تواند حتی زمانی که سایت از کار افتاده باشد، آن را به کاربران نمایش دهد. علاوه بر این CDN راه حلی مفیدی برای قطعی های کوتاه است، همچنین می تواند از ورود ربات های مخرب به سایت جلوگیری کند و همچنین با تجزیه و تحلیل آدرس های IP، به فیلتر کردن ترافیک سایت کمک کند.
انتخاب هاست مناسب
انتخاب هاست مناسب برای جلوگیری از خرابی سایت بسیار مهم است. شرکت ارائه دهنده خدمات هاستینگ باید بتواند ورود حجم بالای ترافیک را مدیریت کند. در یک کسب و کار آنلاین که کاملا بر اساس وب سایت کار می کند، و انتظار ورود ترافیک زیادی را دارد، نمی توان با استفاده از هاست بی کیفیت و ارزان، ریسک کرد.