فریمورک بکاند چیست
خدمات طراحی سایت و برنامه نویسی انواع پلتفرم ، اپلیکیشن در شمال کشور با سابقه درخشان از سال 1385 بصورت حرفه ای
و Backend
زمانی که صحبت از توسعه و برنامهنویسی اپلیکیشن و وبسایت میشود، با دو مفهوم رو به رو میشویم: فرانتاند و بکاند.
متخصص بکاند، با سمت سرور وباپلیکیشن سر و کار دارد. در حالی که فرانتاند جایی است که کاربران در آن با سایت یا اپلیکیشن تعامل دارند. به عبارت دیگر توسعهدهنده بکاند مسئول کنترل و مدیریت عملیات پشت صحنه وبسایت و وب اپلیکیشن است. بکاند باید با فرانتاند مرتبط و هماهنگ باشد. در حالی که متخصص فرانتاند بر روی ظاهر سایت و اپلیکیشن و رابط کاربر آن تمرکز دارد، توسعهدهنده بکاند با پایگاه داده و سرورها و مکانیزمی که این دو را به یکدیگر مرتبط میکند سر و کار دارد.
فریمورک بکاند چیست؟
قبل از اینکه فریمورک بکاند را تعریف کنیم، اجازه دهید با مفهوم خود فریمورک بیشتر آشنا شویم.
فرض کنید فریمورک، یک تمپلیت آماده برای دیزاین است. بدون یک چهارچوب آماده، شما باید برای طراحی هر المان و هر چیزی، آن را از صفر طراحی کنید و بسازید. در نهایت بررسی کنید آیا این اجزا در کنار هم به خوبی کار میکنند یا خیر. اما به کمک فریمورک نیمی از کار شما انجام شده است. در واقع ساختار مورد نیازتان وجود دارد و شما کافی است آن را به شکلی که میخواهید شخصیسازی کنید. به بیان دیگر، المانهای مورد نیاز شما از پیش ساخته شده و شما باید آنها را در کنار هم بچینید.
با توجه به مثال بالا، فریمورک
مجموعهای از منابع و ابزارها برای افزایش کارایی وبسایت و اپلیکیشن است.
فریمورک بکاند هم ابزاری است که میتواند برخی از فرآیندهای توسعه وب را خودکارسازی کند و در نتیجه باعث میشود توسعه وب راحتتر و سریعتر انجام شود. به عبارت دیگر، فریمورک بکاند شامل کتابخانهای از ابزارها و ماژولها است که به برنامهنویس کمک میکند وبسایت، وب اپلیکیشن و… را طراحی کنند.
محبوبترین فریمورکهای بک اند در سال ۲۰۲۲
حالا که با مفهوم فریمورک بکاند آشنا شدید و درک کردید استفاده از آن برای برنامهنویسان و توسعهدهندگان چه مزایایی دارد، به معرفی فریمورکهای محبوب در دنیا میپردازیم.
۱. Django
اگر میخواهید وبسایتی را طراحی کنید که پیچیده است، میتوانید جنگو را انتخاب کنید. جنگو فریمورک طراحی وب بر پایه زبان برنامهنویسی پایتون است که بر ساخت وبسایتهای مبتنی بر پایگاه داده و پیچیده متمرکز شده است. اگر داشتن یک وبسایت با کارایی بالا برای شما اولویت دارد، پس باید جنگو را انتخاب کنید.
جنگو محبوبترین فریمورک پایتون است که در توسعه وب استفاده می شود. فریمورک جنگو بر اساس اصل DRY (Don’t Repeat Yourself) کار میکند. طبق این اصل، کدهای جنگو قابلیت استفاده مجدد دارند. این ویژگی سرعت توسعه وبسایت را افزایش و این امکان را به برنامهنویسان میدهد که به جای صرف انرژی در نوشتن کدهای تکراری، بر مسائل مهمتری متمرکز شوند.
از دیگر ویژگیهای فریمورک جنگو میشود به امنیت بالا، محیط کاربرپسند و یادگیری آسان آن اشاره کرد. علاوه بر این، جنگو یکی از محبوبترین فریمورکهای فول استک است. در نتیجه اگر با زبان برنامهنویسی پایتون آشنا هستید و میخواهید با پایتون وبسایت طراحی کنید، جنگو یکی از بهترین گزینهها برای شماست.
اپلیکیشنهایی که از جنگو استفاده میکنند، عبارت اند از: Mozilla، نشنال جئوگرافیک، اینستاگرام.
Express.js
یکی دیگر از فریمورک های توسعه Backend محبوب برای توسعه دهندگان زبان جاوا اسکریپت Express.js است. همان طور که میدانید جاوا اسکریپت یکی از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی مورد استفاده در سراسر جهان است. با ظهور Node.js، محبوبیت جاوا اسکریپت در جامعه توسعه Backend به سرعت افزایش یافت. به همین دلیل، فریمورک Express در سال ۲۰۱۰ برای توسعه دهندگان Node.js منتشر شد. به عبارت دیگر Express.js یک فریمورک سبک و مینیمال برای نود جی اس است.
اپلیکیشنهایی که با فریمورک Express.js ساخته شدهاند: PayPal، IBM، Uber.
۳. ASP.Net core
ASP.NET Core برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. در واقع نسخه متن باز ASP.NET مایکروسافت است. این فریمورک از زبان برنامه نویسی C# و جاوا استفاده میکند. اگر اولویت شما در طراحی وب تجربه کاربر مثبت است، فریمورک ASP.Net core گزینه مناسبی است.
۴. Ruby on Rails
Ruby on Rails که با نام Rails نیز شناخته میشود، به عنوان یک فریمورک اختصاصی سمت سرور و بر اساس معماری MVC کار میکند. Ruby on Rails مانند فریمورک جنگو از مفهوم DRY استفاده میکند. اگر برنامهنویس Ruby هستید، Ruby on Rails گزینه مناسبی برای شماست. یادگیری آسان و کاربرپسند بودن فریمورک Ruby on Rails از دلایل اصلی محبوبیت این فریمورک است.
در اپلیکیشنهایی مثل Github، Airbnb و fiverr از فریمورک Ruby on Rails استفاده شده است.
۵. Laravel
زبان برنامه نویسی PHP از آن دسته زبانهایی است که همیشه مورد نیاز شرکتهای توسعه نرمافزار و وبسایت است. یکی از بهترین فریمورکها برای پروژههای پیچیده فریمورک لاراول است و در عین حال کار با آن بسیار ساده است. از دیگر ویژگیهای فریمورک لاراول میتوان به سرعت بالا، امنیت، بهبود عملکرد سایت، انعطاف پذیری بالا اشاره کرد.
۶. Boot Spring
اسپرینگ یکی دیگر از فریمورکهایی است که با زبان محبوب جاوا کار میکند. البته فریمورک اسپرینگ برای خودش دنیایی است. بسیاری از برنامهنویسان هنگام استفاده از فریمورک اسپرینگ درگیر کانفیگهایی میشوند که پروسه برنامهنویسی را مشکل و سرعت انجام کار را کاهش میدهد. برای جلوگیری از این مانع، فریمورک Boot Spring معرفی شده است. فریمورک بوت اسپرینگ با خودکارسازی فرآیندها و کاهش مراحل تکراری به کمک برنامهنویسان آمده و به عنوان یکی از فریمورکهای بک اند محبوب شناخته شده است.