تایید اجتماعی در وب دیزاین

خدمات طراحی سایت و برنامه نویسی انواع پلتفرم ، اپلیکیشن در شمال کشور با سابقه درخشان از سال 1385 بصورت حرفه ای

تایید اجتماعی در وب دیزاین

طراح وبسایت با در نظر گرفتن اولویت‌های صاحب پروژه (سایت) باید درباره‌ی سایتی که می‌خواهد توسعه دهد، تصمیماتی بگیرد و به سوالاتی پاسخ دهد. مثلا طراحی سایت اختصاصی بهتر است یا سیستم‌های مدیریت محتوا؟ یا آیا باید از فریمورک‌های توسعه فرانت اند و بک اند استفاده کند؟ چه گزینه‌هایی برای افزایش امنیت و سرعت وبسایت دارد؟

آن سوالات بیشتر فنی هستند. اما طراح وب باید برای سوالات دیگری که به دیزاین سایت و طراحی UI/UX آن نیز مرتبط است، پاسخ داشته باشد. همه‌ی وب دیزاینرها در پروژه‌های بزرگ کار نمی‌کنند که تجربه کاربر و رابط کاربر محصول را تیم طراحی محصول آماده کرده باشند و فقط پیاده‌سازی و اجرای دیزاین با برنامه‌نویس/ توسعه دهنده وبسایت باشد.

گاهی وب دیزاینر است که باید درباره‌ی طراحی رابط و تجربه کاربر وبسایت تصمیم بگیرد. پس، لازم است که بداند بهترین شیوه برای طراحی بخش‌های مهم محصول کدام است. یکی از آن بخش‌ها سوشال پروف در محصول است. تایید اجتماعی انواع مختلفی دارد. و می‌شود هر نوع را به شیوه‌های مختلف دیزاین و به کاربر عرضه کرد.

 

تایید اجتماعی در وب دیزاین

تایید اجتماعی در وب دیزاین

 

چه زمانی باید از سوشال پروف در طراحی وبسایت استفاده کرد؟

سوشال پروف برای مارکتینگ محصول دیجیتال بسیار مهم است. نظر و تجربه‌ی دیگران از تعامل با محصول در اعتبار بخشیدن به کسب‌وکار و برند تعیین‌کننده است. در بازار پر از رقابت، برندی ماندگار است که بتواند مشتریان (کاربران) وفادار داشته باشد. هرچه وفاداری به برند بیشتر باشد، مشتریان بیشتری یک برند خاص را بر برندهای دیگر ترجیح می‌دهند و به دیگران معرفی می‌کنند.

من و شما هم وقتی می‌خواهیم برای اولین‌ بار محصولی را بخریم، ترجیح می‌دهیم نظر دیگران را بدانیم و درباره‌ی کیفیت آن پرس‌وجو کنیم. پس، اختصاص دادن یک بخش در وبسایت برای نمایش دادن تایید اجتماعی (نظرات مثبت مشتریان فعلی کسب‌وکار) با فروش و سودآوری ارتباط مستقیم دارد.

این اهمیت را nngroup.com به خوبی بیان کرده است

People are guided by other people’s behavior, so we can represent the actions, beliefs, and advice of the crowd in a design to influence users.

 رفتار دیگران مردم را هدایت می‌کند. پس، ما با ارائه‌ی کارها، نظرات و پیشنهادات دیگران در دیزاین می‌توانیم کاربران را تحت تأثیر قرار دهیم.

 

سوشال پروف برای رسیدن به یکی از دو هدف زیر باید در طراحی وبسایت گنجانده شود:

  • نشان دادن اعتبار و مقبولیت کسب‌وکار و محصولات آن نزد مردم،
  • تشویق کردن کاربران برای تعامل برقرار کردن با برند/وبسایت و اعتماد کردن به آن.

 

 

چطور باید تایید اجتماعی را در دیزاین وبسایت گنجاند؟

مهم‌ترین نوع تایید اجتماعی نظرات کاربران/مشتریان (متنی و ویدئویی) است. بی‌تردید این نوع تایید اجتماعی برای وبسایت‌های فروشگاهی لازم و ضروری است. امکان ندارد کالایی را در وبسایت آمازون بدون آن ستاره‌های زرد (که امتیاز کاربران به آن محصول است) پیدا کنید.

 

 

 

کار وب دیزاینر این نیست که از میان انواع مختلف سوشال پروف (از جمله تعداد دنبال‌کنندگان حساب‌های شبکه‌های اجتماعی، نظرات و تاییدات متخصصان و افراد معروف و شناخته ‌شده، مقالاتی که در روزنامه‌ها و مجلات درباره‌ی کسب‌وکار یا محصولاتش منتشر شده) یک یا چندتا را برای عرضه در وبسایت انتخاب کند.

کار طراح وبسایت این است که مطمئن شود کاربران خیلی زود و آسان به بخش تایید اجتماعی می‌رسند و آن را می‌بینند و می‌خوانند. اگر سوشال پروف ویدئویی است، که بهتر است باشد، ویدئو باید سریع و به‌راحتی پخش شود. اگر بخشی از صفحه‌ی اول وبسایت به تایید اجتماعی اختصاص داده شده است، نباید آن بخش آن‌ قدر پایین باشد تا کاربر مجبور شود خیلی صفحه را اسکرول کند.

ممکن است نوع وبسایت و محصولات و خدماتی که کسب‌وکار ارائه می‌دهد، ایجاب کند تا آمار و ارقام (مثلا تعداد شرکت‌کنندگان در دوره‌های آموزشی یک وبسایت آموزشی) یا نام و لوگوی برندهای بزرگی که کسب‌وکار با آن‌ها همکاری می‌کند به عنوان سوشال پروف ذکر شود. این دو نوع تایید اجتماعی نیز باید طوری در صفحه دیزاین شوند که نظر کاربر را جلب کنند و همچنین کاربر ارتباط آن‌ها را با کسب‌وکار و وبسایت به راحتی درک کند.

 

 

 

بهتر است وب دیزاینر از متن‌های کوتاه و روشن برای معرفی این دو نوع از سوشال پروف کمک بگیرد. اگر متن‌ها کاملا براساس اصول UX Writing نوشته شده باشند، کاربر به سرعت با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کند و لزوم وجود آمار و نام برندهای بزرگ را می‌فهمد.

 

مقایسه دیزاین تأیید اجتماعی در دو وبسایت فروشگاهی

به وبسایت دیجی کالا دقت کنید. آن ستاره‌های زرد برای کالاها وجود ندارد. وقتی وارد صفحه‌ی هر محصول می‌شوید، بعد از مشخصات کلی و  قیمت محصول، کالاهای مشابه، معرفی و مشخصات تازه به بخش دیدگاه‌ها می‌رسید.

 

 

حالا، دوباره به تصویر وبسایت آمازون و شیوه‌ی نشان دادن نظرات کاربران در بالا و همچنین تصویر زیر از صفحه‌ی یک محصول نگاه کنید. شما کدام دیزاین را ترجیح می‌دهید؟

 

 

سوشال پروف در طراحی وبسایت‌های وردپرسی

طراح وبسایت‌های وردپرسی به راحتی می‌تواند تأیید اجتماعی را به وبسایت بیفزاید. افزونه‌های وردپرس در این مورد به طراح کمک می‌‌کنند. قالب فروشگاهی ووکامرس افزونه‌ای مخصوص برای اضافه کردن نظرات مشتریان (Customer Reviews for WooCommerce) به سایت دارد. علاوه بر پلاگین مخصوص قالب، وردپرس نیز پلاگین‌های مختلفی (مانند Rich Reviews) برای این کار عرضه کرده است.

 

 

 

پلاگین‌های مختلفی برای نمایش دادن نوع دیگری از سوشال پروف (کامنت‌ها و تعداد لایک‌هایی که کسب‌وکار و محصولاتش در شبکه‌های اجتماعی به دست می‌آورند) نیز در سایت‌های وردپرسی وجود دارد. یکی از کامل‌ترین آن‌ها WP Social Ninja نام دارد. با استفاده از این افزونه، وب دیزاینر می‌تواند نظرات و تاییدات مشتریان را که در تمامی شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، به وبسایت اضافه کند.

افزونه‌‌‌ی بسیار کاربردی دیگری برای به اشتراک گذاشتن محتواهای وبسایت وردپرسی در سوشال مدیا (Sassy Social Share) به کاربران وبسایت امکان می‌دهد تا محتواهای وبسایت را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنند. با این کار، تعداد به اشتراک گذاشته شدن هر محتوا در کنار یا بالای آن نمایش داده می‌شود. این نیز نوعی از تایید اجتماعی برای کسب‌وکار است.