فریم ورک چیست
فریم ورک چیست
خدمات طراحی سایت و برنامه نویسی انواع پلتفرم ، اپلیکیشن در شمال کشور با سابقه درخشان از سال 1385 بصورت حرفه ای
فریم ورک چیست؟
فریم ورک یا چارچوب نرم افزاری ، بستری برای توسعه برنامه های نرم افزاری است . فریم ورک پایه و اساسی را فراهم می کند که توسعه دهندگان نرم افزار می توانند برای یک پلت فرم خاص، برنامه ایجاد کنند . به عنوان مثال ، یک فریم ورک ممکن است شامل کلاسها و توابع از پیش تعریف شده باشد که می تواند برای پردازش ورودی ، مدیریت دستگاههای سخت افزاری و تعامل با نرم افزار سیستم مورد استفاده قرار گیرد . این روند به ساده سازی کمک می کند زیرا برنامه نویسان هر بار که برنامه جدیدی را ایجاد می کنند نیاز به این ندارند که برای راه اندازی برنامه چرخ جدیدی ایجاد کنند با استفاده از فریم ورک دیگر نیازی به کد نویسی اضافی برای یک پروژه ندارید.
یک فریم ورک ممکن است شامل کتابخانه های کد، کامپایلر و سایر برنامه های مورد استفاده در فرایند توسعه نرم افزار باشد.
چندین نوع مختلف از چارچوب نرم افزار وجود دارد که بر روی سیستم عامل های ویندوز و اندروید و ios وmac os قابل اجراست نمونه های معروف شامل ActiveX و NET. برای توسعه ویندوز ، Cocoa برای Mac OS X ، Cocoa Touch برای iOS و Android Application Framework برای Android است.
در بسیاری از موارد ، یک فریم ورک نرم افزاری بطور محلی توسط یک سیستم عامل پشتیبانی می شود . به عنوان مثال ، برنامه ای که برای Android Application Framework نوشته شده است ، بدون نیاز به نصب سایر پرونده های اضافی در دستگاه Android اجرا می شود. با این حال ، برخی از برنامه ها برای اجرای نیاز به یک فریم ورک خاص دارند. به عنوان مثال ، یک برنامه ویندوز ممکن است به Microsoft .NET Framework 4.0 نیاز داشته باشد که روی همه دستگاه های ویندوز نصب نشده است به خصوص رایانه های شخصی که نسخه های قدیمی ویندوز را اجرا می کنند.
تفاوت بین کتابخانه و فریم ورک
برخی ممکن است فرض کنند که یک فریم ورک نرم افزاری مجموعه ای از کتابخانه ها است همانطور که کتابخانه ها مجموعه ای از روال های از پیش تدوین شده هستند. با این حال ، این موضوع درست نیست زیرا همه چارچوب های نرم افزار از کتابخانه ها استفاده نمی کنند یا به کتابخانه ها وابسته نیستند.
تفاوت کتابخانه با فریم ورک این است که فریم ورک کدهای اضافه شده توسط کاربر را فراخوانی می کند و تصمیم میگیرد کی و کجا از کد استفاده کند در مقابل این کد ،کتابخانه نرم افزار را فرا می خواند.
هنگامی که از یک فریم ورک PHP مانند Laravel استفاده می کنید ، رابطه معکوس می شود و بنابراین framework نرم افزار، کد برنامه نوشته شده در چارچوب را فرا می خواند که به این کار از نظر فنی وارونگی کنترل (IoC) گفته می شود.
انواع فریم ورک ها
فریم ورک ها به دو دسته front-end و back-end تقسیم می شوند،فریم ورک front-end یک چارچوب برای ساخت قسمت جلویی و ظاهر پروژه شما است و برای سمت کاربر استفاده می شود این روش معمولاً شامل روشی برای ساختار پرونده های شما (به عنوان مثال ، از طریق اجزای سازنده یا پیش پردازنده CSS) ، ایجاد درخواست های AJAX ، سبک دادن به اجزای خود و مرتبط کردن داده ها با عناصر DOM است ، برای مثال React JS ،Angular JS ،j Query،Ember.js فریم ورک های سمت کاربر هستند.
فریم ورک back end برای کد نویسی سمت سرور به توسعه دهنده کمک می کنند که کار را برای توسعه دهنده راحت و بی دردسر می کند،CakePHP،Laravel، Django، Ruby on Rails، Flask ،Phoenix ،Express ،Spring Boot از فریم ورک های backend هستند.
فریم ورک ها براساس زبان برنامه نویسی شان هم دسته بندی می شوند،
فریم ورکهای زبان برنامه نویسی PHP برای طراحی سایت با زبان برنامه نویسی php شاملLaravel،Phalcon، Symphony، Yii،Codelgniter،CakePHP،Zend ،Kohana، FuelPHP فریم ورکهای زبان جاوا Spring، Hibernate ،Java EE ،Struts، GWT فریم ورکهای زبان جاوااسکریپت Angular، React ،Ember ،Backbone ،VueJS، Aurelia ،Polymer فریم ورکهای زبان برنامه نویسی رابیRuby on Rails، Lotus،padrino،cuba،rack،sinatra،sorched،Grape فریم ورکهای زبان برنامه نویسی پایتون Django، Flask، TurboGears Web2py، Pyramid،Bottle و… هستند.
مزایای فریم ورک
- فریم ورک ها ساختار mvc دارند ترکیب کدهای برنامه نویسی به صورت mvc است بخش model داده هایی که بین viewو controller جابه جا مشوند را نشان می دهد بخش view اطلاعات را به کاربر نشان می دهد Controller کنترل کننده رابط بین مدل و view است ورودی را پردازش میکند و داده ها را با استفاده از model دستکاری می کند فریم ورک ها به دلیل ساختار mvc باعث نظم در کدها می شوند.
- کارهایی که به طور کلی ساعت ها و صدها خط کد برای برنامه نویسی زمان می برد ، اکنون با عملکردهای از پیش ساخته شده در عرض چند دقیقه قابل انجام است. توسعه بسیار آسانتر می شود ، بنابراین اگر توسعه راحت تر شود کارها سریعتر صورت می گیرد و متعاقباً موثر است.
- فریم ورک توسط توسعه دهندگانش آزمایش شده و یک چارچوب بسیار گسترده دارای کاربردهای امنیتی بزرگی است. جایی است که در نهایت کاربران آزمایشگر طولانی مدت هستند. اگر یک حفره امنیتی پیدا کردید ، می توانید به وب سایت فریم ورک بروید و به تیمش اجازه دهید تا بررسی کند تا بتواند آن را برطرف کند.
- بیشتر سازه های محبوب رایگان هستند و با توجه به اینکه به توسعه دهنده کمک می کند تا سریعتر کدنویسی کند ، مطمئناً هزینه مشتری نهایی کمتر خواهد بود.
- همانند سایر ابزارهای توزیع شده ، یک چارچوب معمولاً شامل اسناد و مدارک، یک گروه پشتیبانی یا انجمن های آنلاین عظیم است که می توانید پاسخ سریع دریافت کنید.
معایب فریم ورک
- رفتار اصلی فریم ورک قابل اصلاح نیست ، بدین معنا که وقتی از فریم ورکی استفاده می کنید ، مجبور می شوید به محدودیت های آن احترام بگذارید و همانطور که لازم است کار کنید. اطمینان حاصل کنید که فریم ورکی را انتخاب کنید که متناسب با نیازهای شما است.
- از آنجا که این فریم ورک در دسترس همه است ، در دسترس افرادی که نیت بد دارند نیز می باشد. این افراد می توانند طرح های شما را مورد مطالعه قرار بدهند تا بدانند چگونه کار می کند و اشکالاتی را می توانند علیه شما به کار ببرند.
توسعه دهندگان وب می توانند از فریم ورک ها به صورت رایگان و بدون هزینه استفاده کنند چون بیشتر آنها رایگان و اپن سورس هستند ولی تنها مشکلی که به وجود می اید این است که بعضی ازآنها پشتیبانی سریع و مناسبی ندارند بنابراین از نظر کیفیت با هم فرق دارند. - باید بسیاری از قابلیت های فریم ورک را یاد بگیرید و زمانی را به یادگیری اختصاص دهید مخصوصا زمانی که میخواهید از یک فریم ورک بک اند مانند لاراول استفاده کنید.
- علاوه بر کدهایی که لازم دارید کدهای دیگری هم به فریم ورک ها اضافه شده تا نیاز برنامه نویسان دیگر هم برطرف شود که این کدهای اضافه موجب کاهش کارایی اپلیکیشن شما می شود.
- بعضی از فریم ورک ها مانند بوت استرب نیاز به شخصی سازی دارند مسلما شما مایل نیستید که سایتتان شبیه به سایت های دیگر شود این مساله ای است که بعضی فریم ورک ها دارند اگر آن را به اندازه کافی سفارشی نکنید اگر فقط از همه کلاس های پیش فرض با تمام رنگ های پیش فرض استفاده می کنید ، به راحتی یک سایت مشابه را مشاهده می کنید.
- اگر تیم توسعه فریم ورک تصمیم به حذف بعضی از قابلیت های فریم ورک کند شما مجبورید قبول کنید چون دیگر پشتیبانی برای آن دریافت نمیکنید و اگر هم قبول نکنید باید از ورژن های قدیمی تر استفاده کنید که ممکن است باگ داشته باشند علاوه بر این نسخه های جدید بعضی از فریم ورک ها با نسخه قبلی آنها سازگار نیستند و با تغییر نسخه به نسخه جدید مجبور است بخشی از کد منبعش را بازسازی کند.