سوالات کلیدی در مصاحبه طراحی سایت
خدمات طراحی سایت و برنامه نویسی انواع پلتفرم ، اپلیکیشن در شمال کشور با سابقه درخشان از سال 1385 بصورت حرفه ای
سوالات کلیدی در مصاحبه طراحی سایت
قبل از پرداختن به این ۱۰ سوال، به ۲ سوال مهم دیگر باید جواب داد: اولا، طراح وب چه وظایفی دارد؟ دوما٬ کارفرمایان احتمالی طراح وب چه کسانی هستند؟ درپاسخ به سوال اول باید گفت که طراح وبسایت و برنامهنویس دو عنوان شغلی متفاوت هستند. شاید کارها و وظایف مشترکی داشته باشند، اما این دو کار مهارتهای مختلفی نیاز دارند. خیلی خلاصه میشود گفت که طراح سایت کسی است که یک سایت یا صفحه را طراحی میکند و میسازد. مهمترین نکته دربارهی طراحی وب سایت این است که طراح عضوی از یک تیم بزرگتر است و باید درتعامل نزدیک با سایر افراد تیم پروژهی طراحی سایت را پیش ببرد.
درپاسخ به سوال دوم باید گفت که طراحان وب هم میتوانند بهصورت Freelance پروژه بگیرند و هم ممکن است در شرکتهای بزرگ طراحی سایت، شرکتهای سازندهی نرمافزارها، شرکتهای مشاور فناوری اطلاعات و درکل هر کسبوکاری که با دنیای مجازی و دیجیتال سروکار دارد مشغول بهکار شوند. در هر دوصورت، طراح سایت یک کارفرمایی دارد که باید برایش سایت طراحی کند.
این یعنی طراح وب باید نظر کارفرماهای مختلف را جلب کند تا کار را بگیرد. نظر کارفرما چطور جلب میشود؟ در مصاحبهی استخدامی طراحی سایت. از سوالات عمومیتر شروع میکنیم و به تخصصیها میرسیم.
۱. چرا طراحی سایت؟ از کجا و چطور طراحی سایت را شروع کردید؟
البته این سوالی است که اگر طراح سایت نبودید و برای شغل دیگری هم مصاحبه میکردید، معمولا پرسیده میشود. اهمیت پاسخی که به این سوال میدهید برای همکاری با شرکتهای بزرگ و معتبر ، که احتمالا بلندمدت خواهد بود و نه پروژهای، خیلی بیشتر است. مهم است که هدف شما از ورود به این حرفه چه بوده، آیا تحصیلات آکادمیک دارید یا نه دورهی معتبری را گذراندهاید، چه مدت است که کار میکنید؟ همهی اینها علاقه و جدیت شما را نشان میدهد.
۲. کدام سایتها، وبلاگها و طراحهای وب را دنبال میکنید؟
درواقع کسی که این سوال را از شما میپرسد میخواهد بداند خودآموزی و بهروزبودن برای شما مهم است یا نه. حتما میدانید که شما در دنیایی کار میکنید که هرلحظه تحولات مختلفی را تجربه میکند و اگر بخواهید موفق شوید باید از این تحولات مطلع باشید. بنابراین، اگر تا الان با سایتها، وبلاگها، طراحان وبِ تاثیرگذار (در ایران و جهان) و کتابهای مرجع در حوزهی طراحی وب آشنایی نداشتید؛ همین الان بروید و تحقیق را شروع کنید.
۳. چگونه زمان خود را در پروژههای طراحی وب مدیریت میکنید؟
این سوال خیلی غیرمستقیم توانایی شما برای انجامدادن چند کار، تحمل فشار و استرس کاری را هدف گرفته است. حتما میدانید که طراحان وب باید در مدت زمان معینی پروژههایشان را تحویل دهند و غالبا هم روی بیش از یک پروژه کار میکنند. بههمین دلیل، منظمیودن و توانایی اولویتبندیکردن کارها و مراحلی که باید انجام شود برای طراحان وب حیاتی است. مدیریت زمان و توانایی تحملکردن فشار کاری دو ویژگیای است که طراحان وب باید داشته باشند.
۴. اگر کارفرما از طرح شما خوشش نیاید یا از شما بخواهد تغییراتی در آن بدهید که بهنظرتان ضروری نیست، عکسالعمل شما چه خواهد بود؟
ممکن است دقیقا همین سوال از شما پرسیده نشود اما مطمئن باشید چیزی مشابه این سوال را از شما خواهند پرسید. مثلا این سوال که چگونه با اختلافنظرها با سایر اعضای تیم کنار میآیید؟ چرا این سوال مهم است و حتما بهنوعی پرسیده میشود؟ چون توانایی شما در برقراری ارتباط موثر با صاحب کار یا پروژه از یک طرف و سایر اعضای تیم از طرف دیگر تاثیر مستقیمی بر موفقیت هر پروژهای دارد.
اختلافنظر در هر مرحله از پروژه و کار تیمی پیش میآید. این مهم است که شما بتوانید هم از کار خود دفاع کنید و هم نیازها و نظرات صاحب پروژه را تامین کنید و هم مانعی برای کار تیم نباشید.
۵. با ترندهای امسال طراحی سایت آشنا هستید؟ بهنظرتان کدام برای سایت ما مناسبتر است؟
از اینجا به بعد است که سوالهای تخصصی شروع میشود. این سوال در اصل نظر تخصصی شما را جویا میشود. برای جوابدادن به این سوال باید از قبل تحقیق کرده باشید. باید چندین پاسخ احتمالی را آماده کرده باشید، صدالبته با دلیل. باید با دلیل بگویید چرا این چند ترند طراحی سایت در سال ۲۰۲۱ برای این پروژهی خاص یا این سایت خاص از همه مناسبتر هستند. باید با پاسختان دانش و تسلط خود را نشان دهید.
۶. اگر بخواهید از اول سایت ما را طراحی کنید، چه میکنید؟
سوال ۵ و ۶ به هم شبیه هستند. شما شاید برای پروژهای وظیفه داشته باشید تا وبسایتی را از اول بسازید یا روی وبسایتی کار کنید که دیگری قبلا طراحی کرده است. چهبسا طراح اول کلی هم خرابکاری کرده باشد و شما مجبور شوید آن خرابکاریها را اصلاح کنید. فرض سوال ۶ دقیقا همین است. کارفرمای شما میخواهید با ذهنیت و نگاه شما آشنا شود. پاسخ شما به این سوال تا حد زیادی توانایی شما را در شناسایی نقصها و حلکردن آنها نشان میدهد. پس اگر وبسایتی وجود دارد و ازقبل طراحی شده، دقیق آن را بررسی کنید و با برنامهای برای رفعکردن نقصها در مصاحبه حاضر شوید.
۷. با UX در طراحی سایت آشنایی دارید؟
حتما میدانید که UX در طراحی وبسایتها خیلی خیلی مهم است. شما در مقام طراح وب سایت مجبورید با طراح UX در تعامل و تبادل نظر باشید. بههمین دلیل بهتر است با اصول UX آشنا باشید و اگر خودتان این مهارت را دارید که چه بهتر. فقط مطمئن باشید نمونهکار خوبی برای نشاندادن تواناییهای طراحی UX خود آماده دارید.
۸. به کدام زبانهای برنامهنویسی مسلط هستید؟
شما خوب میدانید که باید بر دو زبان HTML و CSS مسلط باشید. پایهی طراحی وبسایتها با زبان HTML است. بههمین دلیل بخشی از سوالات تخصصی در مصاحبه طراحی وب دربارهی کدنویسی به این زبان است. اگر بر سایر زبانها مثل JavaScript و PHP هم مسلط باشید که چه بهتر. برای پاسخدادن به این سوالهای تخصصی باید خیلی خوب خود را آماده کرده باشید. این سوالات تخصصی را نمیشود فهرست کرد چون متنوع و فراواناند. مثلا شاید از شما پرسیده شود چطور میشود عکسی را بهعنوان بکگراند یک صفحهی وب قرار دهید یا اینکه چطور میشود طراحی وب واکنشگرا (Responsive design) داشت؟
۹. بهترین سایتی که تا الان طراحی کردید و به آن افتخار میکنید کدام است، چرا؟
اگر طراح تازهکار نباشید، حتما از شما خواسته میشود تا دربارهی پروژههای قبلی خود و چالشهایی که در آنها تجربه کردید حرف بزنید. در پاسخ به همین سوالات است که تسلط شما بر پروسهی طراحی سایت و مهارتهای مختلف خودش را نشان میدهد. وقتی رزومهی خود را آماده میکنید برای این بخش خیلی زمان بگذارید. بهترین طراحیهایتان را پررنگ کنید. خود را آماده کنید تا دربارهی آن بهترین طراحی و سختیهایش و چالشهایی که برای شما داشته حرف بزنید.
اگر هم تازهکار هستید، اصلا نگران نباشید. هنوز مانده تا بهترین طراحیهایتان را انجام دهید. شما تازهکارها به نکات و توصیههایی که در بخش جمعبندی این مطلب نوشته شده خیلی خوب توجه کنید.